Скандинави люблять оселедець з відвареною картоплею, рибні делікатеси, млинці зі сметаною, пельмені, розсипчасту гречану кашу з олією, сосиски з картоплею, кетчупом, хріном, солоним огірком, курку та йогурт, а також злегка обсмажену каву. вони майже не їдять баранину, смажену картоплю, макарони, рис.Aug 18, 2006

Улюблені страви шведів – ситні та прості. Саме така їжа потрібна в холодному кліматі: дичина та м'ясо свійських тварин, риба, картопля та інші овочі, мінімум приправ, соуси з лісових ягід, гарячі супи та ароматна борошняна випічка – з корицею, ревенем, яблуками. Четвер у Швеції – день горохового супу.

Скандинавські країни тісно пов'язані з морем. Скандинави жителі люблять риболовлю, і риби тут видобувають величезну кількість. Однак при всьому достатку улюблена риба Скандинавії – Тріска, а не оселедець. Її ловлять і старі і молоді, її сушать, в'ялять, консервують і продають за кордон, з неї готують безліч страв.

Корінне населення Скандинавії складають шведи, норвежці та датчани, а також фіни та саами (на півночі).