Маркування сируце нанесення на упаковку тексту або інших графічних позначень, що дозволяють однозначно ідентифікувати товар та отримати інформацію про його правильне використання та зберігання. Вимоги до неї містяться у технічному регламенті ЄАЕС 022/2011, що поширюється на всі види харчової продукції.

Для цифрового маркування молочних продуктів вибрано двовимірний код Data Matrix. Його наносять на транспортну чи споживчу упаковку, товарний ярлик. Ідентифікації підлягає кожна одиниця товару. Тобто, на кожній голівці сиру або упаковці з морозивом повинен розміщуватись унікальний Data Matrix.

Маркування упаковки сиру проводиться відповідно до певних правил, встановлених контролюючими органами Російської Федерації. Так, згідно з встановленими вимогами, основна інформація на упаковці наноситься за допомогою етикетки або спеціальної фарби, яка стійка до контакту з вологою.