За розміром плодів огірки поділяються на корнішони – 6-8 см (іноді 9 см), якщо плоди завдовжки 3-5 см – це пікулі, їх ще називають міні-корнішони.
У дослівному перекладі з англійської пікулі (pickled) означає маринований. Тобто пікулі – це не лише мариновані огірки, а й взагалі особливим чином консервовані овочі. Корнішон (Від французького) – дрібноплідні огірочки, зняті до повного дозрівання.
Корнішон (від фр. cornichon) – назва декількох груп дрібноплідних сортів рослин виду огірок посівної (Cucumis sativus L.), та їх дрібних плодів, знятих до повного дозрівання та використовуваних для консервування, зазвичай методом маринування. Традиційно довжина таких плодів трохи більше ніж 4 см, але не досягає 8 см.
Корнішони досягають максимальної довжини до 10 сантиметрів, довший плід, це вже не корнішон, а звичайний засолочний огірокі відсутністю порожнечі всередині плода.