mayonnaise) – соус, приготовлений з рослинної олії, яєчного жовтка, гірчиці, оцту (або лимонного соку), солі та цукру.
Майонез шкідливий тільки в тому випадку, якщо ми розглядаємо звичну магазинну версію: через різні корисні добавки і підсилювачі смаку, що входять до його складу, він має таку погану славу. Наприклад, у покупний соус часто додають барвники, загусники та консерванти, щоб продукт набув товарного вигляду.
Рослинні олії багаті на ненасичені жирні кислоти, що вкрай корисно для профілактики захворювань серця та судин. У майонезі висока концентрація вітамінів Е та F. Вони зміцнюють організм, прискорюють метаболізм. Оцет чи лимонний сік у складі майонезу є "кислою" речовиною.
склад: олія соняшникова рафінована дезодорована, вода питна, цукор, яєчний жовток, сіль, оцет, стабілізатор ксантанова камедь, ефірна олія гірчична, барвник каротини. Не містить компонентів, отриманих із генетично модифікованих джерел.