Експерти наголосили, що молоді варені качани багаті великою кількістю незамінних речовин, серед яких вітаміни E, B, K, PP, D, C, і навіть фосфор, калій, магній, мідь і нікель. Крім того, молода кукурудза містить корисні кислоти, жирні та ефірні олії.

Варена кукурудза досить важка їжа для травлення. Не можна її є при тромбофлебіті та варикозному розширенні вен. Ще вона може бути небезпечною для людей з поганим апетитом та виснаженням – організм не зможе виробити ферменти для її перетравлення.

Безперечна користь вареної кукурудзи у качанах для організму виявляється у прискоренні процесу метаболізму, регенерації клітин м'язових тканин, зміцненні судин. У 100 г зерен цукрової кукурудзи, звареної без солі, міститься всього 95-110 ккал. Початки можна їсти вагітним і охочим схуднути, без побоювання давати дітям.