Курячі яйця містять найважливіші вітаміни різних груп: В, В1, В2, В6, В9, В12, А, та багатьох інших, величезна кількість корисних макро-і мікроелементів (фосфор, натрій, магній, хром, калій, кальцій, залізо).Apr 22, 2022
Одне середнє яйце вагою 44 г може забезпечити такі поживні речовини:
- білок 5,5г;
- жири: 4,2 г, з яких 1,4 г насичені;
- натрій: 189 мг;
- кальцій: 24,6 мг;
- залізо: 0,8 мг;
- магній 5,3 мг;
- фосфор: 86,7 мг;
- калій: 60,3 мг;
З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі ПНЖК Омега-3, фолієву кислоту, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин. У яйця також міститься холін, який сприятливо впливає на роботу нервової системи.
«Вживати яйця здоровій людині, яка не має підвищеного холестерину, рекомендується не більше 2-3 штук у день, а тим, у кого підвищено або є проблеми з ШКТ, не більше одного яйця 2-3 рази на тиждень», – підсумувала експерт. Яйця є дуже корисним, дієтичним продуктом.