У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 г Пармезану покривають денну норму кальцію. У Пармезані є бутирилова кислота – речовина, яка розщеплює жирні кислоти та захищає товсту кишку від зростання ракових клітин.Jul 27, 2017
Склад сиру Пармезану: жири – 25,83 г, білки – 35,75 г, вуглеводи – 3,22 г, вода – 29,16 г, зола – 6,04 г. склад
Мінерали, зміст | від норми | |
---|---|---|
Фосфор | 694,0 мг | 99,1% |
Калій | 92,0 мг | 2,0% |
Натрій | 1 376,0 мг | 105,8% |
Цинк | 2,8 мг | 25,0% |
Через високу щільність у пармезані більше мікроелементів, ніж у інших сирах. Усього 80-90 г пармезану покриють добову потребу дорослої людини у кальції та фосфорі. Як і у будь-якому натуральному сирі, у пармезані багато вітамінів. Особливо він багатий на вітаміни А, В2, В12, також у ньому присутні вітаміни D, E і K.
Сир Ще одна досить жирна для ночі їжа. Але якщо ви все ж таки не можете втриматися перед сиром, то знайте: тверді сорти, такі як пармезан і швейцарські сири, мають менше «рефлюксного» ефекту, ніж м'якіші сорти, такі як фета та моцарелла.