У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 г Пармезану покривають денну норму кальцію. У Пармезані є бутирилова кислота – речовина, яка розщеплює жирні кислоти та захищає товсту кишку від зростання ракових клітин.Jul 27, 2017

Склад сиру Пармезану: жири – 25,83 г, білки – 35,75 г, вуглеводи – 3,22 г, вода – 29,16 г, зола – 6,04 г. склад

Мінерали, зміствід норми
Фосфор694,0 мг99,1%
Калій92,0 мг2,0%
Натрій1 376,0 мг105,8%
Цинк2,8 мг25,0%

Через високу щільність у пармезані більше мікроелементів, ніж у інших сирах. Усього 80-90 г пармезану покриють добову потребу дорослої людини у кальції та фосфорі. Як і у будь-якому натуральному сирі, у пармезані багато вітамінів. Особливо він багатий на вітаміни А, В2, В12, також у ньому присутні вітаміни D, E і K.

Сир Ще одна досить жирна для ночі їжа. Але якщо ви все ж таки не можете втриматися перед сиром, то знайте: тверді сорти, такі як пармезан і швейцарські сири, мають менше «рефлюксного» ефекту, ніж м'якіші сорти, такі як фета та моцарелла.