Воно містить вітаміни (А, В, Е та D), антиоксиданти, амінокислоти, білки, вуглеводи, мінеральні елементи, клітковину. Особливу цінність представляє октакозанол – олія зародків, насичена токоферолом (вітаміном Е), яка використовується у комплексному лікуванні багатьох захворювань.
Найкориснішими є живі паростки. Тому найкраще вживати в їжу саме їх чи сік із них. Але якщо з якихось причин ти не хочеш вирощувати паростки, тоді є альтернатива – порошок чи заморожений вітграс.
Паростки пшениці Паростки допомагають відновити мікрофлору кишечника і завдяки високому вмісту клітковини м'яко очищають його. Вони також покращують травлення та сприяють загоєнню гастриту, виразок та колітів.
Пророщені зерна пшениці – Це справжній порятунок для ослабленого організму, що страждає на авітаміноз. Взагалі про користь зерен пшениці відомо вже давно. Це практично незамінний продукт на нашому столі, адже з нього готується не лише їжа, а й харчові добавки, ліки.