Лікарі рекомендують вводити кашу з ячмінної крупи меню не рідше 3 разів на тиждень. Корисні речовини, що містяться в ній, сприяють зниженню рівня глюкози у крові. Важливо! Щоб ячна каша була корисна для організму хворого на цукровий діабет, варити її потрібно тільки на воді.

Кому ячка протипоказана Крупу з ячменю не можна вживати людям із глютеновой ентеропатією (целіакія). Пацієнтам з панкреатитом під час загострення хвороби краще відмовитись від ячний каші.

Гречана крупа За аналогією з ячною крупою, гречка багата великою кількістю корисних речовин та мінералів. У ній містяться фосфор, кальцій, йод, залізо, цинк та кобальт. Крім того, в гречці міститься лецитин, органічні кислоти, олії та легкозасвоювані білки та жири.