Монети номіналом 3 копійки 1901 року випускалися відповідно до наведених нижче характеристик. Ціна серед колекціонерів відрізняється в залежності від збереження, середня вартість близько 650 грн. Тираж: 10 млн.

е. на 1 копійку можна було купити 3 кг жита, сокира – 7 копійок, замок – 5-10, корова і кінь йшли рублем, одяг коштував недешево: проста сермяга обходилася селянинові 20-40 копійок. За Петра I копійка стала випускатися з міді та збільшилася у розмірі. Пуд м'яса тоді коштував 30 копійок, пуд хліба – 10 копійок.

Ще за Петра I карбували монетуяка називалася алтином і дорівнювала 3 копійкам. За Миколи I вже почали випускати мідну монету номіналом 3 копійки.