Кріплення вина Якщо смак вина занадто кислий, ви можете додати цукор або фруктозу у готовий продукт. Але тоді вам потрібно зупинити бродіння, щоб дріжджова колонія не переробила цукор на спирт. Для цього в вино разом із підсолоджувачем додають міцний дистилят: бренді, виноградний спирт чи коньяк.

Довідник з парних поєднань вина та спецій.

  • Базилік, м'ята, кінза, шисо (або перила), кервель.
  • Шавлія, Розмарин, Лаванда, Ялиця …
  • Орегано (Душиця звичайна), Тім'ян, Майоран, Естрагон, салат Бебі Ліф, Петрушка, Кріп …
  • Часник, Шалот, Цибуля-різанець, Порей, Ріпчаста цибуля.
  • Коріандр, кумін (зіра), кмин

Найкраще ставити та витримувати вино у скляних чи дерев'яних бочках. Виноград та інші плоди чи ягоди, які ви використовуватимете для виноробства, мити не потрібно. На їх шкірках «живуть» бактерії, які відіграють роль природних плодових дріжджів. Саме завдяки їм починається процес бродіння.