Ідеальний варіант – гречка, бурий рис, пшоно, ячна і перлова крупа, а також їх поєднання. Від манки, кукурудзяної крупи, білого рису доведеться відмовитися – вони надто швидко підвищують рівень цукру в крові. Mar 13, 2022
Дієта при цукровому діабеті 2 типу: що можна і не можна їсти
Вид дозволеного продукту | Продукти |
---|---|
Овочі | Огірки, броколі, зелений горошок, цвітна капуста, листовий салат, зелень, кабачки, зелений перець, гриби |
Молочні продукти | Нежирне молоко, сир, кисломолочні продукти, трохи сиру з низьким відсотком жирності |
•Apr 16, 2021
Приклади: молоко та кисломолочні продукти звичайної жирності або нежирні/знежирені, сири менше 30% жирності, сир менше 4% жирності, яйця, нежирні сорти м'яса, риби, макаронні вироби, хліб та нездобні хлібопродукти, крупи; фрукти, картопля, кукурудза, зрілі зерна гороху та квасолі.
Ситні, поживні, вони надовго вгамовують почуття голоду, є джерелами вуглеводів, необхідних організму.Каші, дозволені при цукровому діабеті 2 типу, можна варити з круп наступних зернових рослин:
- ячменю (перлову, ячну);
- вівса (вівсяну, геркулес);
- гречки (гречану);
- проса (пшоняну).
Jun 30, 2020