У перші 2-3 дні після нападу дозволяється пити неміцний та несолодкий чай, мінеральну негазовану воду та відвар шипшини. При виході з голодування поступово включають до раціону страви, які добре позначаються на стані запаленого органу. До них відносять відвар вівса та овочеві бульйони.

1. При гострому панкреатиті та загостренні хронічної форми призначається голодування протягом 2-4 днів. Хворого переводять на парентеральне харчування.

Лікувальне голодування зупиняє вироблення ферментів, що викликають запалення.

Під час панкреатиту важливо перекушувати. Як перекус підійдуть печені яблука, сир, сир, галетне печиво, овочеве пюре, салати з овочів. Увага! Як лікувальне пиття можна використовувати несолодкий відвар із сушених ягід шипшини.