Харчування після операції на легені У їжі повинні бути вітаміни, овочі, фрукти та соки. Обов'язковою вимогою до харчування є обмеження кухонної солі. Споживання хлориду натрію не повинно перевищувати 6 г на добу.

З овочів не рекомендується є цибуля, часник, редька, редька, капуста, томати, огірки, шпинат. З молочних продуктів не можна пити кислі сорти кефіру, жирне молоко, сир, сири. забороняється кислий кефір, жирний сир та молоко високої жирності, гострі сири.

Більшість операцій супроводжується крововтратою, а для відновлення рівня гемоглобіну та еритроцитів у крові необхідні продукти, багаті на залізо. До таких продуктів належать: червоне м'ясо, печінка, яйця, горіхи, овочі, яблука, гранати, родзинки, сливи, інжир.

Дрібні та добре проварені макарони, ніжна каша (манна, вівсяна, дрібного помелу), печиво; м'яке, нежирне дрібнонарізане м'ясо; варені овочі, рубана риба, котлети, супи та супи-пюре; фрукти без кісточок та шкірки, при необхідності нарізані або пом'яті вилкою, картопляне пюре, з бобових та інших овочів, …