Більшість операцій супроводжується крововтратою, а для відновлення рівня гемоглобіну та еритроцитів у крові необхідні продукти, багаті на залізо. До таких продуктів належать: червоне м'ясо, печінка, яйця, горіхи, овочі, яблука, гранати, родзинки, сливи, інжир.

До раціону включають слабкий м'ясний бульйон (без м'яса, фаршу та крупи), сирі яйця, кефір, компот (переважно з сухофруктів, що містить велику кількість калію, необхідного для нормалізації перистальтики кишечника), кисіль, морс, мінеральна негазована вода (лужна, можна, можливо збагачену магнієм).

З овочів не рекомендується є цибуля, часник, редька, редька, капуста, томати, огірки, шпинат. З молочних продуктів не можна пити кислі сорти кефіру, жирне молоко, сир, сири. забороняється кислий кефір, жирний сир та молоко високої жирності, гострі сири. Не допускається вживання грибів.

(червоне м'ясо 2 рази на тиждень), риба та птиця без шкіри у щоденний раціон, сир, молочні продукти, яйця, рослинні білки: соя, бобові (за переносимістю) – сочевиця, нут, маш, квасоля, горох). Білкові продукти повинні бути у Вашому раціоні не менше 3 разів на день, приблизно по 80-100 р. за прийом і більше!