Основу раціону повинні становити рослинні олії, свіжі фрукти, овочі з великим вмістом клітковини, морська капуста, риба (вживати не менше 2 разів на тиждень), морепродукти, цільнозернові продукти, чорний хліб із борошна грубого помелу, горіхи, бобові, нежирне м'ясо та птиця нежирні молочні продукти.

Дієтотерапія після стентування коронарних судин має будуватися на основі наступних принципів: Обмеження в раціоні тваринних жирів, рафінованих вуглеводів, солодощів, обмеження солі. Обмеження споживання кави та інших напоїв та продуктів із вмістом кофеїну (міцний чай, шоколад, какао).

Що не можна робити після стентування

  • Фізично навантажувати організм. …
  • Сідати за кермо – перші 1,5-2 місяці. …
  • Приймати ванну. …
  • Є їжу із високим вмістом шкідливого холестерину.
  • Порушувати порядок дня. …
  • Нервувати.
  • Курити.
  • Уникати легких фізичних навантажень: гімнастика допомагає швидше відновитись.

Рекомендовані продукти

  • ягоди, овочі та фрукти;
  • свіжа зелень;
  • кисломолочні продукти;
  • нежирна риба;
  • морепродукти (морська капуста, мідії);
  • рослинна олія (оливкова або соняшникова);
  • м'ясо птахи (курка, індичатина);
  • пісні сорти м'яса (баранина, телятина, нежирна яловичина);