Дієта при артрозі колінного або кульшового суглоба містить продукти, багаті на клітковину і повільні вуглеводи. До раціону входять м'ясо, тваринні субпродукти, овочі, фрукти, яйця, сир, хліб із цільнозернового борошна, крупи.

Заборонено рибу в смаженому, копченому, маринованому вигляді. МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ: Сметана, вершки, жирний сир. ХЛІБ: Не допускається здоби, дріжджова випічка, висококалорійні кремові кондитерські вироби. ОВОЧІ: Не можна вживати овочі у консервованому вигляді.

Для цього до раціону слід включити такі продукти:

  • Холодець та желе. У цій їжі міститься багато колагену. …
  • Яловичина. Це м'ясо має багато амінокислот, які є будівельним матеріалом для тканин.
  • Яйця. …
  • Молочна продукція. …
  • Скумбрія. …
  • Зелений чай. …
  • Куркума. …
  • Мигдаль.

При Остеоартроз особливо важливі антиоксиданти (вітаміни А, Е і омега-3 жирні кислоти) і вітамін С з марганцем, що сприяють виробленню хондроїтину і глюкозаміну. У меню повинні бути овочі, фрукти, зелень, нежирні молочні продукти, цілісні злаки, риба, оливкова та вершкове масло, горіхи.