При колітах із запорами дозволяється вживати в їжу:

  1. нежирну рибу та м'ясо;
  2. нежирні кисломолочні продукти;
  3. підсохлий хліб із пшеничного борошна;
  4. овочеві відвари та неміцні бульйони;
  5. відварені та приготовані на пару овочі;
  6. желе та киселі з некислих фруктів;
  7. протерті каші з вівсяної, рисової, гречаної крупи;

Дієта при коліті з проносом

  • на сніданок можна приготувати овочеве пюре чи парові котлети із чаєм.
  • Під час Другого сніданку можна з'їсти кашу на молоці або запечене яблуко.
  • Для обіду підійдуть такі страви: суп, протерті буряки або морква, локшина, парові котлети, відварена курочка, сік.

Щоб полегшити больовий синдром, призначають спазмолітичні засоби (папаверин, но-шпа). Крім того, при колітах призначаються ентеросорбенти, ферментні препарати, еубіотики.