Після рубцювання виразки хворий повинен продовжувати дотримуватися режиму харчування, не вживати консерви, копченості, прянощі, маринади та соління. Супи треба готувати на слабких бульйонах із нежирних сортів м'яса та риби. Куріння та алкоголь доведеться виключити повністю.

Список дозволених продуктів:

Нежирні сорти м'ясаІдейка, курятина, телятина, кролятина
Молочні продуктиПісний сир, нежирний сир, йогурт та ряжанка
ОвочіМорква, картопля, цвітна капуста, кабачок, гарбуз, зелень у відвареному вигляді
ФруктиЯблука та груші без шкірки та в запеченому вигляді

Раціон харчування при виразковій хвороби шлунка у період нестійкої ремісії: Максимально виключати продукти, що посилюють секрецію (наваристі бульйони, гострі, мариновані, копчені та смажені продукти, спиртні напої, кава, чай, газовані напої).