Можна, можливо покласти м'якоть на хліб, приготувати незвичайні бутерброди. Авокадо чудово поєднується з червоною рибою, яйцями та вершковим сиром. З цим фруктом виходять чудові салати. Додайте до нього помідори, огірки, курку, креветки, тунця та насолоджуйтесь ситними та смачними стравами.May 3, 2021
Незважаючи на величезну кількість користі, у деяких випадках вживання авокадо може бути небезпечним для здоров'я. Шкірка і кісточка містять багато токсинів – їх не можна є, а також не варто надто сильно зіскребати м'якоть у шкіркищоб не викликати інтоксикацію. Крім того, плід є сильним алергеном.
Крім того, через жири, що містяться в плоді, його не рекомендують вживати людям з жировим гепатозом, холециститом та іншими захворюваннями печінки та жовчного міхура. Також від авокадо слід відмовитись тим, хто приймає препарати для розрідження крові.
Як очистити авокадо
- Розрізати фрукт по колу вздовж кісточки.
- Взяти за обидві половинки і злегка провернути їх долонями – м'якість легко відокремиться від кісточки.
- Акуратно вийміть кісточку з половинки. …
- Очистіть м'якоть від шкірки, підчепивши її ножем із гострого боку плода.
May 19, 2021