Деякі продукти не потребують холодильника або особливих умов. Наприклад, сіль, цукор, вермішель, крупи, консерви, сушене та в'ялене м'ясо, хлібобулочні вироби, солодощі (печиво, цукерки, шоколад, мед, вафлі, батончики, згущене молоко), дитяче харчування.
Пам'ятайте про правило 2-х годин, коли виймаєте продукти з холодильника! Не варто їсти швидкопсувні готові страви (такі як м'ясо, птиця, яйця, та запіканки) які пробули без холодильника більше двох годин за кімнатної температури. Або одну годину за температури повітря вище 35°С.
Термообробка – ідеальний спосіб зберегти їжу. Зваріть, посмажте, завантажте у мультиварку – у всіх випадках у вас з'явиться додатковий час. 8-12 годин, поки їжа не почне остигати. Вже готові страви рекомендується розігріти чи прокип'ятити.