Витримка в дубовій бочці явила світ цілу низку міцних напоїв з усього світу. ром, віскі, коньяк, текіла, бурбон, кальвадос. Всі ці легенди мають загальний процес – дозрівання у бочці.
Переважно заливати дистилят від 40 до 55% максимум, тоді все пройде як треба, і ви отримаєте чудовий напій. Наполягання у добре підготовленій бочці забезпечить благородний смак та колір готового напою. А результат буде практично не відрізнятиметься від гарного віскі або бурбона.
1. Залити нову бочку на 90% об'єму чистої, профільтрованої водою кімнатної температури, закрити корком і залишити на 3-4 години. 2. Перевірити барило на протікання, уважно оглянувши деревину по периметру кілець, потім днище спереду та ззаду.
Не треба заливати самогон, витриманий у дубовій бочці, підійдуть навіть хвости самогонки. Обробка содовим розчином. На п'яти літрову барило беремо 2 л води і 4 грами соди.Рецепт самогону в дубовій бочці
- 5 літрів домашнього спиртного;
- 5 ст. л. кори дуба;
- 70 г деревного вугілля;
- 10 штук – добірної кураги.
Mar 22, 2021