Від верблюда можна отримати приблизно стільки ж м'яса, як від корови, молочна продуктивність верблюдиць становить до 1,5-2 тис. літрів за лактацію (13-16 місяців). Однак жирність верблюжого молока приблизно вдвічі вища, ніж у коров'ячого. Верблюди були одомашнені приблизно чотири тисячі років тому.20 Nov 2019

Казахи здавна вважали верблюда найголовнішим серед чотирьох видів свійських тварин. Це і транспортний засіб, шерсть, м'ясо та цілюще молоко – шубат. За висновками фахівців, шубат можна, можливо використовувати у лікуванні близько ста хвороб, у тому числі цукрового діабету, туберкульозу, шкірних та онкологічних захворювань.

Вироби з шкіри верблюда, також, активно виробляють і в Австралії, де навіть вважають себе першовідкривачами цього виду шкіри. Тут із верблюжої шкіри виготовляються черевики, чоботи, м'які меблі, модні аксесуари, портфелі, одяг, упряж та спортивні товари.

Продукція верблюдівництва – молоко, м'ясо та шерсть. Верблюд також є тягловою, транспортною твариною. Верблюдівництво – традиційна галузь сільського господарства арабо-мусульманських країн аридного поясу.