Це найчастіше борщ, борщ, курячий суп з локшиною. Як друге може подаватися будь-яка м'ясна або рибна страва з гарніром. Це може бути гуляш із пюре, відбивні з макаронами, м'ясні котлети з рисом чи гречкою, голубці, смажена риба. Поминки рясніють холодними закусками, соліннями, грибами, ковбасами та сирами.

Але є й інші страви, які кочують рік у рік і дуже цінуються на сучасному. поминальному столі:

  • Здобні млинці.
  • Локшина з курячим м'ясом.
  • Пиріжки з м'ясом.
  • Пиріжки з картоплею.
  • Тістечка з повидлом.
  • Бутерброди з рибою.

Apr 21, 2017

Не можна поминати померлого за столом горілкою чи іншими міцними алкогольними напоями. Крім куті, обов'язковими поминальними стравами на Русі вважаються традиційні для російської кухні млинці та кисіль. Млинці прийнято вживати з медом, а кисіль п'ють після поминок всі, хто йде.