Дрібні та добре проварені макарони, ніжна каша (манна, вівсяна, дрібного помелу), печиво; м'яке, нежирне дрібнонарізане м'ясо; варені овочі, рубана риба, котлети, супи та супи-пюре; фрукти без кісточок та шкірки, при необхідності нарізані або пом'яті вилкою, картопляне пюре, з бобових та інших овочів, …

Більшість операцій супроводжується крововтратою, а для відновлення рівня гемоглобіну та еритроцитів у крові необхідні продукти, багаті на залізо. До таких продуктів належать: червоне м'ясо, печінка, яйця, горіхи, овочі, яблука, гранати, родзинки, сливи, інжир.

З овочів не рекомендується є цибуля, часник, редька, редька, капуста, томати, огірки, шпинат. З молочних продуктів не можна пити кислі сорти кефіру, жирне молоко, сир, сири. забороняється кислий кефір, жирний сир та молоко високої жирності, гострі сири.

на наступного дня після операції пацієнт може вільно пересуватися стаціонаром, починати приймати рідку їжу: кефір, вівсяну кашу, дієтичний суп і переходити до звичайного режиму вживання рідини.