Стрілки часнику можна не викидати, а використовувати у кулінарії. Часникові стрілки достатньо вимити, нарізати і обсмажувати в олії 3-4 хвилини. Таку зелень можна додавати в каші, супи, яєчню, м'ясні страви, а також використовувати як гарнір. Часникові стрілки можна замаринувати на зиму.
Часникові стрілки на зиму – найкорисніша заготівля. Виходить і приправа, і соус одночасно. Таким чином ви зможете приготувати будь-яку страву з ароматом часнику, і вам не доведеться чистити часник і вичавлювати його. Достатньо буде дістати баночку із часниковими стрілками і взяти ту кількість, яку необхідно.
Стрілки часнику використовують для приготування соусів, салатів і овочевих соті, вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами, зокрема з кабачками, буряком, шпинатом, м'ясом, яйцями, майонезом, вершковим маслом, сирами, лимонним соком, гірчицею і соєвим соусом. Також стрілки заморожують, маринують, засолюють та сушать.