У кулінарії мускатний горіх застосовується як прянощі. Його додають у пироги, тістечка, кекси, торти, печиво.. Підходить він і до гарячих страв. Горіх добре поєднується з м'ясом усіх видів, птахом, рибою, овочами, рисом, грибами.

– Так, з мускатного горіха виробляють ефірну олію, використовують її в кулінарії та харчовій промисловості, а також при приготуванні напоїв: лікерів, вин, пива. Гомеопати використовують ефірну олію мускатного горіха як знеболювальний та протизапальний засіб.

Мускатний горіх цілий 100г. Ціна 259 руб.

За даними деяких дослідників, токсична доза мускатного горіха може становити 2-3 чайні ложки (приймаючи 1 ч. л. приблизно рівною 5 г мускатного горіха). У поодиноких випадках передозування мускатного горіха може призвести до смерті, особливо якщо мускатний горіх поєднується із препаратами.