З ним легко зробити повітряний крем і мус, збити яйця, вершки чи білки до стійких піків. Призначені для виготовлення густого тіста. З їхньою допомогою народжуються справжні кулінарні шедеври. Але така насадка не в кожній моделі блендера.

Основне призначення занурювального блендера – Подрібнювати. Втім, виробники давно зрозуміли, що єдину функцію непогано було б доповнити іншими корисними можливостями. Тому сучасні моделі, такі як HR1679/90, можуть збивати, змішувати, дробити. А до деяких у комплекті навіть іде тертка.

Блендер стаціонарного типу оптимально підходить для приготування рідких страв супів, смузі, мусів, соусів, підлив. Крім цього, зрозуміло, у ньому можна, можливо подрібнювати та інші інгредієнти – наприклад, м'ясо для котлет, відварені овочі для пюре, сир для запіканки чи горіхи для випічки.

Якщо ви готуєте гарячий суп або домашній томатний соус, і вам потрібно подрібнити (пробити) інгредієнти, отримавши пюреподібну консистенцію, будь ласка, не робіть це традиційно блендері. Згідно з рекомендацією виробників, гарячі суміші, налиті в чашу стаціонарного блендера потенційно небезпечні кухні.