Скороварка – це прилад із герметичною кришкою, в якому їжа готується під підвищеним тиском. У його дії – фізичне явище. При нормальному тиску точка кипіння води – 100 °C, і вище за цю температуру рідина вже не нагріється. Але що нижчий зовнішній тиск, то нижча температура закипання.
ПРИКЛАДНИЙ ЧАС ПРИГОТУВАННЯ ПРОДУКТІВ У СКОРОВАРЦІ
Боби | 2-4 хв. |
---|---|
Морозива птиця | 10-12 хв. |
Яловичина (предв. обсмажена) | 8-10 хв. |
Баранина (предв. обсмажена) | 10-12 хв. |
Свинина чи телятина (предв. обсмажена) | 12-15 хв. |
•Dec 26, 2010
Курка середня 20-30 хв. Качка 20-25 хв. Варена (парова) курка 30-45 хв.