Підійдуть для паніровки кукурудзяні та вівсяні пластівці, які можна подрібнити, прокотивши ними качалку. Можна також перемолоти в кавомолці вівсянку. Новий смак звичайним котлетам або тефтелям надасть панування з товчених крекерів чи чіпсів.

Термін «паніровка» означає «посипати хлібною крихтою» у перекладі з французької. – Замість панірувальних сухарів можна використовувати будь-яке борошно грубого помелу – пшеничне, гречане, кукурудзяне, житнє. Дрібне борошно не підходить; – Підійдуть вівсяні або кукурудзяні пластівці, які слід подрібнити у кавомолці.

Чим панувати

  • борошно – найпростіший інгредієнт, який завжди під рукою;
  • манка – приємно хрумтить після смаження;
  • пластівці – вівсяні, рисові, кукурудзяні;
  • крохмаль – не пригорає, добре зберігає сік усередині;
  • сухарі – у таких готують пожежні котлети;
  • сир – смачний, але складний у роботі, краще змішати з борошном.

Панірувальні сухарі при випіканні можна замінити борошном, манкою, кукурудзяною крупою, чіпсами, солоними крекерами, горіхами, кукурудзяними або вівсяними пластівцями. Вибирайте ту заміну, яка вам найбільше подобається.