Які замінники можна використовувати у тесті (з розрахунку на 1 яйце):
- 1/2 банана + 3 столові ложки фруктового/овочевого пюре (з яблук, слив, гарбуза, кабачків, абрикосів, тощо)
- 2 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю або 1 ст. …
- 1 ст. л. меленого насіння льону + 2 ст. …
- 1 ч. л. …
- 2 ч. л. …
- 3 ст. л. (…
- 2 ч. л. …
- 2 ст. л.
Якщо до складу тіста вже входить сода, замість яєць можна взяти банан, фруктове пюре, лляне насіння, геркулес, картопляний або кукурудзяний крохмаль.
Не менше значення для млинців мають яйця: що їх більше, то еластичнішим буде тісто, а часу на випікання знадобиться менше. Без яєць приготувати млинці не вийде . Зазвичай у ресторанах, де потрібно смажити велику кількість млинців, додають яєць більше, ніж у домашніх умовах.