Які замінники можна використовувати у тесті (з розрахунку на 1 яйце):

  • 1/2 банана + 3 столові ложки фруктового/овочевого пюре (з яблук, слив, гарбуза, кабачків, абрикосів, тощо)
  • 2 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю або 1 ст. …
  • 1 ст. л. меленого насіння льону + 2 ст. …
  • 1 ч. л. …
  • 2 ч. л. …
  • 3 ст. л. (…
  • 2 ч. л. …
  • 2 ст. л.

Якщо до складу тіста вже входить сода, замість яєць можна взяти банан, фруктове пюре, лляне насіння, геркулес, картопляний або кукурудзяний крохмаль.

Не менше значення для млинців мають яйця: що їх більше, то еластичнішим буде тісто, а часу на випікання знадобиться менше. Без яєць приготувати млинці не вийде . Зазвичай у ресторанах, де потрібно смажити велику кількість млинців, додають яєць більше, ніж у домашніх умовах.