Гірчиця – чудовий натуральний засіб для миття посуду, вона здатна видалити жировий наліт з тарілок і ложок навіть у холодній воді. Щоб якісно вимити посуд з його допомогою, гірчичний порошок розводять водою до консистенції сметани, наносять губкою на брудний посуд і залишають на 5-10 хвилин.

Гірчичний порошок – відмінна спеція для різних страв. додають у перші страви, використовують для приготування соусів, а також у консервуванні для маринаду. Також він незамінний у деяких рецептах засолювання або копчення м'яса та риби.

У чому користь гірчиці для людини? Найбільш часто гірчицю використовують як зігрівальний засіб при застудних захворюваннях та грипі. Приправа усуває запалення та прогріває організм, має антисептичну дію, допомагає боротися з кашлем.