Цілюща сировина кінського каштану здавна використовується у нетрадиційній та офіційній медицині для усунення різноманітних захворювань. У хід йде не тільки листя та суцвіття, але також кора та молоді плоди. Готують із них чаї, кваси, аплікації, мазі, відвари та настоянки.Jan 22, 2019

У народній медицині застосовують квітки, кору гілок і шкірку насіння (але не колючу коробочку, в якій зберігається насіння). Сік, вичавлений зі свіжих квіток, застосовують внутрішньо при розширенні вен на ногах і при геморої. Відвар кори гілок застосовують для ванн при геморої.

Ці цілющі властивості кінського каштана використовують для лікування варикозу та трофічних виразок на кінцівках, при спазмах судин та венозному застої. Відвар на основі листя посилює сечогінний ефект, ця корисна властивість підходить для зниження набряків різного ступеня тяжкості.

Покроковий рецепт настоянки на кінський каштан

  1. Каштани відокремте від колючої шкірки. Помийте їх і поріжте навпіл або на 4 частини. …
  2. Викладіть їх у банку і залийте спиртом. На таку кількість каштанів потрібно 1 літр спирту міцністю 40-70%.
  3. Наполягати у темному місці протягом 30 днів. …
  4. Після місяця наполягання каштани прибрати.