За допомогою лимонних кірок можна швидко очистити кавник від стійких темних плям. Покладіть шкірку всередину та залийте гарячою водою. Залишіть її на кілька годин, а потім протріть стінки посуду чистою ганчірочкою – плями зникнуть без сліду.

Лікарі не рекомендують є лимонну цедру людям, які страждають на розлади шлунка, а також алергікам, у яких може з'явитися реакція у вигляді кропив'янки. Цедра протипоказана тим, у кого діагностовано виразку, гастрит та ентерит. Її не слід вживати при фарингіті, ускладненому тонзиліті та стоматиті.

У шкірці лимона, крім води, ефірних олій та харчових волокон містяться: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, цинк, натрій, мідь, селен, вітамін С, тіамін, рибофлавін, ніацин, пантотенова кислота, вітаміни А та Е. Завдяки цим речовинам шкірка лимона стає для організму незамінним лікарським засобом.

Вчені встановили, що найцінніша частина лимона – його шкірка, корисних сполук та біологічно активних речовин у ній міститься у 10 разів більше, ніж у м'якоті.