Фрукт відрізняється приємним солодким смаком, що нагадує комбінацію ківі та банана чи полуниці. Коста-ріканську, або червону всередині питайю, можна визначити тільки після розрізання, оскільки зовні її практично неможливо відрізнити від просто червоної.

Смак плода приблизно можна порівняти з смаком ківі, а текстуру — з інжиром, але все ж таки аромат не такий насичений. Пітайя зазвичай відноситься до одного з трьох таких видів кактусів: Hylocereus undatus (червона пітая) має червоно-рожевий плід і білу м'якоть.

Візьміть стиглий плід та розріжте його вздовж на дві частини гострим ножем. Після цього м'якоть можна легко є ложкою. Або кожну половину розділіть на кілька частин і акуратно відокремте шкірку. Вона легко знімається руками.

Пітахайя купити в Москві, драконів фрукт за ціною 690 рублів в інтернет-магазині РибоєдовЪ