Ідеальними для пророщування в домашніх умовах вважаються насіння соняшнику, кунжуту, пшениці, жита, ячменю, амаранту, льону, гірчиці, нуту та машу.. У всіх рослин є своя швидкість дозрівання, наприклад, жито, пшениця і овес – проростають найшвидше і досить невибагливі.

НАЙКОРИСНІШІ ПРОРОСТКИ

  • Проростки чиа
  • Проростки кіноа
  • Проростки кунжуту
  • Проростки льону
  • Проростки сочевиці
  • Проростки Маша
  • Проростки гречки
  • Проростки люцерни

Найлегші в пророщуванні насіння та злаки – це зелена гречка, пшениця, насіння соняшнику, бобові (соя, квасоля, нут). Промийте сухе зерно або насіння і замочіть їх у холодній воді на 12-14 годин. Щоб не допустити скисання майбутніх проростків, періодично промивайте їх.

Що пророщувати: пшеницю, жито, овес, сочевицю (невибагливі та проростають дуже швидко), льон, рис (довше прокльовуються та вимагають постійної уваги), соняшник, амарант, кунжут, розторопшу, гречку.