Ідеальними для пророщування в домашніх умовах вважаються насіння соняшнику, кунжуту, пшениці, жита, ячменю, амаранту, льону, гірчиці, нуту та машу.. У всіх рослин є своя швидкість дозрівання, наприклад, жито, пшениця і овес – проростають найшвидше і досить невибагливі.
НАЙКОРИСНІШІ ПРОРОСТКИ
- Проростки чиа
- Проростки кіноа
- Проростки кунжуту
- Проростки льону
- Проростки сочевиці
- Проростки Маша
- Проростки гречки
- Проростки люцерни
Найлегші в пророщуванні насіння та злаки – це зелена гречка, пшениця, насіння соняшнику, бобові (соя, квасоля, нут). Промийте сухе зерно або насіння і замочіть їх у холодній воді на 12-14 годин. Щоб не допустити скисання майбутніх проростків, періодично промивайте їх.
Що пророщувати: пшеницю, жито, овес, сочевицю (невибагливі та проростають дуже швидко), льон, рис (довше прокльовуються та вимагають постійної уваги), соняшник, амарант, кунжут, розторопшу, гречку.