З якої риби не можна готувати юшку До них належать: плотва, лящ, піскар, уклейка, вобла, тарань, оселедець, скумбрія, чехонь та бички.

Головне, риба має бути свіжою. Юшка буде смачніше, якщо її готувати з різних сортів риби: окунів, сазана, судака, карасів, сьомги, коропа та щуки. Досвідчені рибалки рекомендують класти в ємність для варіння риби побільше, а води наливати поменше. Не рекомендується використовувати для юшки плотву, ляща, піскарів, воблу та тарань.

Крім солі та перцю, в юшку додають в основному петрушку, кріп, фенхель, зелену цибулю, лавровий лист. Крім цього в юшку можна додати майоран, розмарин, прованських трав.

Щоб прибрати неприємний запах річковий риби, який багатьом не подобається, в юшку необхідно додати горілку з розрахунку на 1 літр води – 30 мл горілки. Вливати горілку потрібно трохи, столовою ложкою. На цьому етапі приготування юшку потрібно посолити.