Забороняються: продукти з великим вмістом вітаміну C та щавлевої кислоти: горох, квасоля, боби, буряк, редька, редис, салат, щавель, шпинат, ревінь, петрушка, кріп, шипшина, смородина, чорниця, цитрусові, сир, сир, печінка, нирки, язик, мізки, солона риба, колодці та заливні на желатині, бобові, солоні сири.

Забороняється:

  • М'ясні та рибні відвари, колодці, бульйони, консерви, ковбаси, шинка, грудинка, окіст свинячий, телятина (ніяких копченостей!!!
  • Овочі: шпинат, щавель, буряк, томати, селера, зелені боби, ріпа, редька, ревінь, квасоля, соя, горох, сочевиця, смажена картопля, боби-лопатки.

До 99% що надійшла з їжею організм щавлевої кислоти виводиться із сечею за 36 годин.

Звичайне замочування з подальшим пророщуванням (перед варінням) здатне на чверть скоротити вміст щавлевої кислоти та її солей у бобових.