Найкраще подавати гриби із зеленню та іншими овочами в обробленому вигляді (морква, цибуля, картопля, стручкова квасоля, кабачки, баклажани, капуста). Стоїть уникати важких для організму бобових – квасолі, гороху. Дієтологи не радять вживати одночасно гриби зі свіжими помідорами та огірками, капустою.Nov 4, 2021

Слід уникати поєднання грибів з їжею, яка важко перетравлюється, такий як квасоля, селера, салати з огірками та горохом, майонезом і т. д».

Основні протипоказання для вживання грибів – Загострення захворювань ШКТ, гастрити, виразкова хвороба, коліт, дуоденіт, панкреатит, ниркова та печінкова недостатність. Солоні та смажені гриби дієтологи не радять є при схильності до розладів випорожнень.

До них відносяться гастрити, виразки, хвороби шлунково-кишкового тракту, а також проблеми з нирками та печінкою. Гриби містять у собі речовину хітин, який важко засвоюється організмом. Тому зловживати ними не варто, як і з будь-якими продуктами, слід знати міру.