Її не рекомендується є людям із цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також тим, у кого є проблеми з підшлунковою залозою та запори», — наводить слова нутриціолога РІА «Новости». При цьому вона зазначила, що тим, хто не має перелічених захворювань, хурма принесе лише користь.

Коли хурма подається до чачі, її добре поєднувати з горіхами – з волоськими або фундуком – і з сиром. Наприклад, з овечим сиром гуду дуже смердючий і специфічний, не всі його люблять. Але можна взяти і чанах, і копчений сулугуні, і сир тіні, що нагадує тонкі нитки. У гарячі страви в Грузії хурму не додають.

Все це так, однак у хурме багато таніну. Дубильна кислота танін, з'єднуючись, наприклад, з молоком, рибою, морепродуктами призводить до утворення харчової грудки у шлунку, і, як наслідок – до діареї, здуття живота, блювоти, непрохідності кишечника та болю.