Отже, бланшуванням називають процес короткочасної обробки овочів, фруктів, м'яса та інших продуктів парою або окропом.Jun 3, 2014

Продукт обдають окропом або парою в закритому посуді або занурюють у окріп (0,5 – 5 хв). Після бланшування продукт, як правило, піддають охолодженню холодною водою або льодом для припинення приготування (у кулінарії) або швидкого заморожування (в харчовій промисловості).

Як приготувати "Бланшировані перці на зиму" Вимийте та видаліть насіння всередині кожного перцю. У каструлі доведіть до кипіння 700 мл. води, викладіть перець та варіть його буквально 2-3 хвилини.

У великій каструлі закип'ятити воду. Перці опустити в окріп, довести до кипіння і бланшувати 1,5-2 хвилини. Бланшировані перці обсушити та остудити. Акуратно, щоб не зашкодити, вставити перці один в одного.