Нітріт натрію (харчова добавка Е250) використовується в харчовій промисловості як фіксатор кольору та консерванту в м'ясних та рибних продуктах. Хімічна формула нітриту натрію: NaNO2.

Нітрит натрію – це сіль азотистої кислоти. Він має антибактеріальні та антиокислювальні властивості, тому застосовується при виробництві харчової продукції як консервант і, побічно, як фіксатор забарвлення. На етикетках нітрит натрію зазвичай вказується як харчова добавка. Е250.

8 самих небезпечних, але дозволених харчових добавок

  • Нітрит натрію Харчова добавка Е250 це сіль азотистої кислоти, яку використовують як антиокислювач. …
  • Нітрат натрію.
  • Тартразін …
  • Диоксид сірки …
  • Бутилгідроксіанізол.
  • Бензойна кислота та бензоат натрію.
  • Гідросульфіт натрію.
  • Діамантовий чорний BN.

Dec 1, 2017

Допустима кількість нітриту натрію у м'ясних продуктах У чистому вигляді та у великих кількостях добавка дійсно шкідлива для людини. Зокрема, вона викликає кисневе голодування, інтоксикацію, подразнення слизової оболонки шлунка та кишечника.