Пільзнер (від нім. Pilsner, літер. «Пльзеньське») найпоширеніший на ринку вид пива низового бродіння (табір). Має характерний пивний аромат та м'який смак хмелю.
У процесі виробництва пилснерів переважають світлі сорти солоду та добірний жатецький хміль, а табори варяться на основі світлого, темного або ячмінного солоду. – Смак солоду у таборах виражений яскравіше, ніж у пілснерах.
Найчастіше використовуються узагальнюючі назви різних видів пива залежно від типу бродіння. Якщо для виробництва пива використовувалися пивні дріжджі верхового бродіння, таке пиво називається ель, а якщо пивні дріжджі низового бродіння, то таке пиво називається табір.
LAGER (Ležák) або PILS (Pilsener)? Це пиво низового бродіння, зварене зі світлого, темного кольорового ячмінного солоду. У ньому мало виражений хміль, переважно ароматичних сортів. У смаку превалює солодовий над хмелевим характер. Пілзнер – це також пиво низового бродіння, але зварене зі світлого солоду.