За вмістом цукру Просекко ділиться на 3 основні категорії: Сухе (Dry) – від 17 до 32 г цукру на літр вина, Дуже сухе (Extra Dry) – 12-17 г/л, Брют – 0-12 г/л.
«Сухе» dry просік може офіційно мати від 17 до 32 г цукру на літр, extra dry – від 12 до 17 г/л.
- Cantine Maschio dei Cavalieri Prosecco Extra Dry Treviso.
- Jaume Serra Ice. …
- Sensation Prosecco di Conegliano е Valdobbiadene Superiore. …
- Ruggeri Co Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Gialloro. …
- Mastro Binelli Moscato. …
- Asti Mondoro. …
- Martini Prosecco. …
- Абрау-Дюрсо Віктор Дравін'ї Витримане Преміум Брют …
Якщо брют – це сухе вино, то екстра драй повинен бути більш сухим? Не-а, дадуть відповідь виробники вин. Ми вирішили, що з ігристими все по-іншому … Не вникайте, просто запам'ятайте: що в екстра драй цукру 12-17 грамів, більше, ніж у брюті.