Doner kebab Донер-кебаб – турецька страва, приготовлена ​​з м'яса, приготовленого на вертикальному грилі, зазвичай ягняти, а також суміш телятини або яловичини з ними, а іноді і куркою. Ця страва також широко відома за арабською назвою "shawarma" або грецькою назвою "гіроскопи".

донер кебаб (також донер кебаб ) (UK :, US : ; турецька : донер або донер кебаб ) – це різновид кебабаз м'яса, приготованого на вертикальному грилі. М'ясо з приправами, складене у формі перевернутий конус, повільно повертають на грилі поруч із вертикальним елементом для готування.

Донер – коржик з м'ясом, соусом та овочами – був придуманий турком Кадром Нурманом. Щоб її було зручно їсти на ходу, він адаптував страву і вона набула форми рулету. Проте, класичний донер – Саме тонкий коржик.

У Москві шаурму називають донером виключно через те, що обидві страви готуються на вертикальному великому шампурі. На цьому схожі риси закінчуються. Традиційний донер-кебаб подають не в лаваші або питі, а в коржі. Тому донер вже має як мінімум одну відмінність від шаверми.