ხინკალი) страва грузинської кухні з гірських областей Пшаві, Мтіулеті та Хевсуреті в Грузії, що набула поширення в інших районах Кавказу та по всьому колишньому СРСР. Різновид дамплінгів.

Чеченський хінкал Слово "жижиг" по-чеченськи означає "м'ясо", "галнаш" – "клецьки", "галушки".

Наших мам та бабусь вистачає удар, коли їхні діти та онуки з'їдають хвостики від хінкаліїм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостикде сходяться всі складки.

Слово «хінкалі», як та інші слова, запозичені з грузинського у початковій формі, не схиляється. Тому правильно говорити: «ресторан з хінкалі», «вечеря з хінкалі» та «мрії про хінкалі».