Гасіння – це нагрівання продукту на плиті або в духовці на слабкому вогні під кришкою в невеликій кількості води, а томлення – Швидка обсмажування м'яса, а потім приготування на сковороді під кришкою в невеликій кількості рідини.

Низька температура томлення: томити І не перевтомити Існує два способи томлення: перший – довести страву до кипіння, а потім знизити температуру до мінімуму, другий – з самого початку виставити низький температурний режим, поступово досягти температури кипіння, а потім почати томлення страви.

Використовуйте програму ТОМУ. Якщо у вашому приладі такої немає, допоможуть програми МУЛЬТИПОВАР або МАЙСТЕРШЕФ (lite): виберіть температуру від 60 до 70 °С та відповідний час приготування. Ніжна рулька буде нудитися в мультиварці близько 3 годин, м'ясний рулет чи філе лосося – близько 2.