Режим конвекції є корисною опцією духової шафи, яка є специфічне прогрівання камери за рахунок вентилятора. Гарячий потік повітря вільно циркулює, вирівнюючи температуру у духовці.
Режим конвекції благотворно впливає процес приготування. Їжа не буває пересушеною. Вона не підгорає та не залишається напівсирою. До всього завжди можна легко готувати одночасно дві чи навіть три страви на різних рівнях.
Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, отже продукт готується нерівномірно.
Найбільш затребуваними вважаються плити з конвекцією газової духовки, оскільки газ дешевший за електрику. Суто зовні вони нічим не відрізняються від звичайних. Однак на задній стінці є вентилятор, і він забезпечує рівномірне нагрівання. Збільшення швидкості нагрівання.