Підвищена концентрація інсуліну в крові називається гіперінсулінемією. При цьому вміст глюкози в крові різко знижується, що може призвести до гіпоглікемічної коми і навіть смерті, оскільки від концентрації глюкози безпосередньо залежить робота головного мозку.

Підвищений інсулін натщесерце при нормальному цукру може бути наслідком онкологічного захворювання (аденокарциноми інсулін-продукуючих клітин підшлункової залози). Надмірно велика кількість інсуліну і нормальну кількість цукру через 2 години після їди виявляють у людей з так званим предіабетом.

Забороняються: цукерки, шоколад, кондитерські вироби, здоба, варення, мед, морозиво та ін; баранячий і свинячий жир; гострі, пряні, копчені та солоні закуски та страви, перець, гірчиця; алкогольні напої; виноград, банани, ізюм.

Потреба в інсуліну може бути зменшена шляхом зміни дієти. Необхідно враховувати глікемічний індекс продуктів при корекції раціону харчування.Приклади продуктів із низьким глікемічним індексом:

  1. м'ясо;
  2. риба;
  3. яйця;
  4. овочі, наприклад, броколі, стручкова квасоля, спаржа, морква. …
  5. зелень, листя салату.

Jun 23, 2022