Крапки біля дна пляшкикодують номер чистової форми (а сама чистова форма, у свою чергу встановлена ​​на конкретному місці верстата з виробництва тари) в якій вироблена дана пляшка. Ця функція використовується на заводах з виробництва склотари для відбракування заздалегідь дефектних виробів.

5.2.1 Маркування пляшок має містити таку інформацію: – товарний знак підприємства-виробника; – номінальну місткість (л); – дату виготовлення (рік – дві останні цифри).

Пунт на пляшках ігристого збільшує площу зіткнення рідини зі склом і тим самим зменшує тиск. Виїмка має сенс також для витриманих вин. Вони часто утворюється осад, який осідає в поглибленнях, утворених пунтом. Ризик потрапляння осаду в келих або декантер зменшується.